iPhone 8 ve 8 Plus Kablosuz Şarj özelliğiyle tanıtıldı


Apple, daha hızlı işlemci, True Tone ekran ve yükseltilmiş kameralar ile geçen yılki iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin güncellenmiş sürümleri olan iPhone 8 ve 8 Plus’ı resmi olarak duyurdu. Normalde daha önceki tescrübelere göre iPhone 7s ve 7s Plus olarak bekleniyordu , ancak tasarımda da bazı değişiklikler yapılmış ve Apple adını iPhone 8 ve iPhone 8 Plus olarak belirlemiş.

IPhone 7’den iPhone 8’e geçiş, iPhone 3GS’in 2009’da piyasaya sürülmesinden bu yana ilk defa bir iPhone modelinin “S” modelini almadığını söyleyebiliriz. Apple sayısal olarak yükseliyor olabilir, ancak aslında yeni iPhone 8 modelleri Apple’ın 2014’ten beri iPhone 6 ve 6 Plus’ta kullandığı aynı tasarıma devam ediyor. Özetle; iPhone 6/6 plus , iPhone 6S/6S Plus, iPhone 7/7 Plus ve şimdi de iPhone 8/8 Plus ağırlıklı olarak iPhone 6/6 Plus tasarımını devam ettiriyor.

  

iPhone 8’deki en büyük değişikliklerden biri, telefonun arkasının cam kaplama olarak gelmesi: eski modeldeki alüminyum gövde endüktif kablosuz şarj etme özelliklerinin kullanılmasına teknik olarak izin vermediğinden bu tasarıma geçilmiş. Aslında cam arka yüzü iPhone 4 ve 4S’den hatırlayanlarınız olacaktır. Ve iPhone 7 gibi, hala 3.5mm kulaklık girişi yok, lightning’e alışmanız gerekecek, ya da kablosuz kulaklık kullanacaksınız.

Kablosuz şarj, temelde diğer akıllı telefonlardaki uygulamalara benzer görünüyor. Telefonu şarj pad’ine yerleştirmeniz yeterli ve şarj oluyor (kablosuz olarak şarj olan iPhone kullanıcıları için ek olarak avantaj, lightning portta kulaklık kullananlar için bu alanın şarj olurken boş kalması ve ek aparat gerektirmeden kullanılabilmesi). Apple, yaygın olarak kullanılan Qi şarj standardını kullanacak ve halihazırda bu şekilde bir şarj cihazı olanların eski ürünlerini de kullanabilmesi anlamına geliyor.

Apple, daha doğru renk sunmak için odadaki ortam ışığına dayalı olarak ekranı otomatik olarak ayarlamak için 10.5-inç iPad Pro’da sunduğu True Tone teknolojisini ekleyerek iPhone 8 ekranında ekranı güzel bir seviyeye getirmiş oldu.

Apple, işlemciyi 7’de bulunan A10 Fusion’dan A11 Bionic’e yükseltti. Bu, A10’dan yüzde 25 daha hızlı iki performans çekirdeğine sahip altı çekirdekli bir yonga ve şirketin eski modelinden yüzde 70 daha hızlı olduğunu söylenen dört performans çekirdeği içeriyor. Ayrıca Apple’ın tasarladığı ve yüzde 30 daha hızlı olan GPU’su var ve A10 ile aynı performansta yarısı kadar güç harcıyor.

Kamera ön yüzünde iPhone 8’de daha büyük, daha hızlı ve en sonunda optik görüntü sabitleme özelliğine sahip yeni bir 12 megapiksel sensör var. Benim gibi büyük iPhone modeli tercih etmeyenler de bu sefer kamera konusunda düşünülmüş. iPhone 8 Plus ayrıca yeni sensörlere sahip ve f / 1.8 ve f / 2.8 diyafram aralığı sunuyor. 8 Plus’daki ikili kameraların portre çekimleri için aydınlatmayı ayarlamak için yeni bir “Portre Aydınlatma” özelliği getirilmiş ve Apple, bu yeniliklerin video için de geçerli olduğunu söylüyor. Sunulan demoda bu mod gerçekten çok güzel sonuçlar veriyor.

Yeni cihazlar 4K’da 60fps video desteği ile yüksek kaliteli video çekimi, 1080p’de ise 240fps video desteği veriyor ve böylece iPhone 7’nin 120fps seçeneğini iki katına çıkarıyor.

Apple, daha iyi hareket izlemesi için yeni bir gyroscope ve ivme ölçer ile birlikte, AR (Augmented Reality: Artırılmış Gerçeklik) için kalibre edilmiş kameralarla, artırılmış gerçeklik için tasarlanan ilk akıllı telefon olarak iPhone 8 tanıtılmış oldu.



iPhone 8 üç renkte gelecek: Uzay grisi, Gümüş ve Altın.



iPhone 8 64GB model için 699 $, 8 Plus ise 64GB depolama alanı için 799 $ ‘dan başlayacak.

Her iki model de sırasıyla 849 ve 949 dolarlık daha büyük 256GB modellerine sahip olacak. iPhone 8/8 Plus modelleri için ön sipariş 15 Eylül Cuma günü başlayacak ve bir hafta sonra 22 Eylül’de satışta olacak.

Son olarak Apple’ın beklenen yeni mobil işletim sistemi iOS 11, 19 Eylül’de yayınlanacak.

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.