Yeni Apple Watch Series 3 LTE destekliyor


Apple bugünkü büyük etkinliğinde bir çok şeyin yanı sıra, LTE uyumlu ilk Apple Watch Series 3’ü duyurdu. Bu, telefonunuz yanında olmadan müzik dinleyebilir ve telefonunuz olmadan telefonda arama yapabilirsiniz demek.

Apple CEO’su Tim Cook, LTE saatinin yanı sıra, Apple Watch’un Rolex, Fossil ve Omega’yı yenerek “muhtemelen gelir açısından bir numaralı saat” ilan ettiğini açıkladı. Cook, cihazın yıllık büyüme oranının yüzde 50 arttığını söyledi.



Yeni Apple Watch Serisi 3’ün LTE Elektronik SIM’li model fiyatı 399 dolar, normal olanın (SIM özelliği olmayan) fiyatı 329 dolar olarak belirlenmiş. Siparişler 15 Eylül’de başlıyor. 22 Eylül’de piyasada olacak. Seri 1 249 dolardan başlıyor; Büyük olasılıkla LTE Serisi 3’ün yerini alması beklenen Seriler 2 hakkında henüz net bir bilgi yok.

Seri 3’te, Apple’ın yüzde 70 daha hızlı olduğu söylenen yeni bir çift çekirdekli işlemci bulunuyor. Bu yeni yonganın, yüzde 85 daha hızlı Wi-Fi sunması ve aynı zamanda pil tüketimini hızla tüketen hücresel bağlantı nedeniyle yüzde 50 daha fazla güç takviyesi yapılmış. (Saatin pil ömrünün 18 saate kadar olması bekleniyor.)

Apple Watch’ta geleneksel bir anten yerine, ekranın kendisi anten gibi işlev görüyor ve kullanıcılar bir SIM’e ihtiyaç duysa da, Series 3’te daha küçük, elektronik bir SIM teknolojisi kullanılıyor. Apple Series 3, Series 2 ile aynı boyutta ancak arka kısım 2.5mm daha genişlemiş.



Apple, cihazında bir LTE modem bulunan ilk smartwatch üreticisi de değil. Samsung’un Gear S3 akıllı gözlemcisinin hem GPS hem de LTE’si var, ayrıca LG Watch Urbane (ikinci seride) var. Tabi burada kolunuza bir Hücresel Veri kullanan cihaz takmak ister misiniz bunun sorusuna cevap vermeniz gerekebilir. Ancak Hücresel Veri desteklemeyen model de mevcut.

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.