Ve Gmail App yeniden App Store’da


Az önce Gmail app’a ne oldu diye bir haber yapmıştık ama ne tesadüftür haberi sitemize koyduktan bir kaç dakika sonra Google’ın yeniden Gmail iphone/ipad/ipod touch uygulamasını App Store’a koyduğunu fark ettik. Halbuki yarım saat önce halen yoktu!

Eğer siz de bir gmail kullanıcısı iseniz burayı tıklayarak Gmail app’ı indirebilirsiniz. Umarız bu sefer birkaç saatten fazla kalır. Görünen o ki Google eleştirileri dikkate almış ki problemleri düzelttiği gibi sürekli olarak uygulamayı geliştireceğini açıklamış.

Bakalım Gmail app iphone native app’ın yerini alabilecek mi!

iphone Gmail app’a ne oldu?



Google ilginç bir manevra ile iOS 5’e bundan iki hafta önce Gmail app çıkardı. Çıkması ile gitmesi bir oldu. Kısa sürede bir çok kişi tarafından indirilen uygulamada bildirimler ve iletilerle alakali sorunlar olduğu da çabucak internet’te yayıldı ve sonuç olarak Google sorunu kabul edip en kısa zamanda app’i düzeltip yeniden App Store’a göndereceğini duyurdu.

Ancak üzerinde iki hafta geçmesine rağmen uygulama halen ortada yok.



Acaba google uygulamayı baştan düzenliyor olabilir mi?

Çünkü uygulamayı indirenler sorunlar bir yana genel olarak hayal kırıklığına uğramıştı. Uygulamanın daha çok safari versiyonun bir kopyası olduğu ve minimum efort ile yapıldığı bir çok kullanıcı tarafından çeşitli platformlarda seslendirilmişti.

Peki Google uygulamayı tamamen rafa kaldırmış olabilir mi?

Bunca sene sonra bekledikten sonra neden bir uygulama çıkarmaya karar verdikleri zaten başlı başına bir tartışma
konusu. Sonuçta Google çok büyük bir şirket ve çıkardığı uygulama her ne kadar en büyük rakiplerinden birinin platformu için olsa bile sonuçta aynı zamanda kendi müşterisine hitap eden bir ürün çıkarıyor.

Tüm artılarını ve eksilerini düşünmüş olsalar gerek ki uygulamayı çıkardılar. Bu saatten sonrada mutlaka problemleri düzeltip belki bir kaç yeni özellik de ekleyerek yeniden çıkaracaklarını tahmin ediyorum.

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.