Google+ ile Fotoğraf ve Videolarınızı Sınırsız Alana Sahip Cloud’a yükleyin


Google Plus diğer bir yazılışıyla Google+, çoğunuzun bildiği gibi Google’ın Facebook’a alternatif olarak çıkarttığı bir sosyal paylaşım platformu.

Hepimiz bir şekilde Google arama motorundan tutun, Gmail email adreslerine kadar bir çok alanda bir yerinden Google ürünlerini kullanıyoruz. Google+ iPhone uygulaması bundan aylar önce yurt dışında sunulmuş ancak Türkiye App Store’da yerini almamıştı.

Bundan yaklaşık 3-4 hafta önce ise Google+ Türkiye App Store’da yerini aldı. Google+ ın Facebook gibi plus.google.com adresinden giriş yapabiliyorsunuz ve buna aynı zamanda cep telefonunuzdan Google+ iPhone uygulaması sayesinde erişebiliyorsunuz.

Burada Google+ ürününün Facebook’la rekabet edebilecek mi ya da nasıl bir ağ oluşturacakdan ziyade asıl anlatmak istediğimiz, iPhone uygulamasında yeni çıkan güncellemesinde sunmuş olduğu fotoğraf ve videolar için Hızlı Yükleme özelliği.

Hızlı Yükleme özelliği nedir kısaca bunu anlatalım. Uygulama içerisinden Hızlı Yükleme’yi devreye aldığınızda Google+ otomatik olarak iPhone fotoğraf albümünüzde yer alan fotoğrafları google+ üzerinde gizli bir albüm oluşturuyor ve buraya yüklüyor. Üstelik bu özelliği hem Wi-fi hem de mobil ağ üzerindeyken yani Internet paketiniz üzerinden yükleyecek şekilde ya da sadece Wi-fi bağlı iken yükleyecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca Google+ ın bu özelliği sınırsız fotoğraf-video ve sınırsız kapasite sunuyor ki bu şu ana kadar çıkmış en önemli Cloud özelliği bize göre.



Bildiğiniz gibi iOS 5 ile beraber gelen iCloud özelliği sayesinde fotoğraflar otomatik olarak iCloud’a atılabiliyor ve hesabınız ile iPhone, iPad, Mac ya da Windows’tan bu fotoğraflara ulaşabiliyorsunuz. Ancak burada Apple’ın getirmiş olduğu 1000 adete kadar gotoğraf ve 30 gün sonra bu fotoğrafların sunuculardan silinmesi ve Web’den erişimin kolay olmaması iCloud fotoğraf özelliğinin kötü noktaları ve kullanışsızlığı.

Google, fotoğraf ve videoların Google+ uygulaması açılıp bir süre geçtikten sonra upload edileceğini söylüyor. Tabi ki Apple’ın kendi ürünleri gibi entegre olması mümkün değil çünkü Apple bu tür şeylere yani uygulama açılmadan sisteme uygulamanın erişmesine teknik olarak izin vermiyor. Uygulama da Hızlı Yükleme özelliğini devreye aldıktan  sonra çektiğiniz fotoğraflar otomatik olarak yükleniyor. Ancak daha önceki tüm fotoğraflarınızı da yüklemek isterseniz Ayarlar’dan Hızlı Yükleme bölümüne gelip buradaki Yükleme Zamanı’nda Tüm fotoğrafları Yükle seçeneğini seçmeniz yeterli.



Aynı zamanda eğer Picasa kullanıcısı iseniz ve web’de albüm oluşturup paylaşıyorsanız, Google+ uygulamasında aynı hesapla giriş yaparsanız tüm fotoğraflarınıza erişebiliyorsunuz.

Daha sonra Google+’ı bir sosyal ağ olarak kullanırken bu fotoğraflardan istediğinizi paylaşabilirsiniz.

Google+ her ne kadar sosyal ağ olarak çok hızlı ve güçlü girip herkesi yakalamamış olsa bile bu özelliği ile çok canlar yakabilir, şimdiden iyi kullanımlar..

Google+ Uygulamasını İndir

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.