El yazınızla iPhone ile Google’da arama yapın!


Dünyanın lider arama motoru ile adını duyduğumuz Google, her proje olmasa da zaman zaman geliştirmiş olduğu olağanüstü kolaylaştırıcı projelerle tebriği hak ediyor.

Bu proje iOS (iPhone, iPad, iPod) , Android aygıtlarından kendi elinizle yazmış olduğunuz kelime, cümle yada herhangi bir şeyi arayabilmek, nasıl mı? İşte şu şekilde:

Google daha önce kendi Search uygulamasında ve Google Chrome uygulamasında sesle arama özelliğini getirdiğinde çok beğenmiş özellikle hiç ses tanıma ayarı yapmadan Türkçe’yi çok başarılı bir şekilde algılamasından çok etkilenmiştik. Bu sefer el yazısı ile karşımıza geliyor üstelik bu özellik için herhangi bir uygulama kurmanız da gerekmiyor.

Yapmanız gereken sadece iPhone veya iPad’inizden Safari ya da kullandığınız herhangi bir browser’dan www.google.com.tr adresine nasıl arama yapmak için giriyorsanız yine o şekilde girin.

Google arama ekranında Ayarlar bölümünü göreceksiniz, bu bölüme girerek sadece El Yazısı bölümünü ‘Etkinleştir’i seçerek kaydetmeniz, bundan sonra artık sağ alt köşede el yazısı ile yazmak istediğinizde basacağınız bir ikon göreceksiniz ona bastığınızda Google arama penceresini komple bir tahta olarak kullanıp elinizle yazı yazarak arama kutusunda digital harflere dönüştüğünü göreceksiniz.



 



Hemen denemenizi tavsiye ederim, ne kadar kullanılır bilinmez ancak uygulama bağımsız olarak el yazısı tanımayı Google aramaya entegre etmesinden dolayı başta da söylediğim gibi bir tebirği hak ediyor sanırım. Aşağıda da iPad’den aldığımız örnek görüntüleri görebilirsiniz.

Aşağıda da pratikte nasıl çalıştığını görebileceğiniz Video’yu paylaşıyoruz.

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.